Nyheter

En lång historia av hundintresse

Sedan ett antal år tillbaka har vi börjat med uppfödning av Bichon Havanaise. Vi har haft två kullar där allt har gått mycket bra och vi väntar inom kort två ny kullar. Våra valpar lever sina första månader, tillsammans med oss och övriga hundar i vår vardag tillsammans med matlagning, tv och övrigt socialt liv.

Våra  valpköpare får följa sin blivande valp med filmer så gott som varje varje dag för att se hur snabbt deras valp gör framsteg.

Catherine & Mats Magnusson Erntsen

Våra hundar

Vi har en härlig flock av nio stycken hundar som alla funkar bra tillsammans trots dom olika raserna. Våra tre jakthundar Vilma, Chili och Ludde bor mest ute på vår baksida av huset, där dom har ett eget hus med tre sovrum. På kvällarna är dom gärna inne tillsammans med övriga hundar. Är det kallt eller ruggigt så sover gärna Vilma och Chili inne. Vilma har vi tävlar mkt med och hon har fått många fina utmärkelser.

Den hunden som låter mest och är minst är vår yorkshireterrier Alice.

Vårens nyförvärv är våran underbara taxtjej Jackie, som vi har tänkt både utställning och eftersök till.

Vår start på vår kennel står vår Rose för. En otroligt rolig, pigg, social hund. Rose är med på allt, Noosework, restaurangbesök, jobbar deltid som fotomodell.Hon är tokig på att gömma leksaker som hon senare kan leta upp för att leka med. Rose har många gånger egna regler och är extremt petig med mat.

Under vårat tak har vi tre Havanaiser till Lucia som är 11 år.

Amber och Alfrida är Rose valpar från sin första kull.
Båda två är dräktiga och väntar sin första kull i mitten av augusti 2021.

Vilma, Drever
Född 2012-10-12

Chili, Jämthund
Född 2016-04-15

Ludde, Gråhund
Född 2009-06-14

Alice, Yorkshireterrier
Född 2013-11-19

Jackie, Tax
Född 2021-02-04

Rose, Havanaise
Född 2016-02-19

Lucia, Havanaise
Född 2010-02-17

Amber, Havanaise
Född 2019-01-01

Alfrida, Havanaise
Född 2019-01-01

Uppfödning av Bichon Havanaise

Vi har en mindre uppfödning  av Bichon Havanaise i hemmiljö i vår villa på landet. Det viktigaste för vår uppfödning är att avla fram rastypiska och friska hundar med en sund mentalitet.

Vi har en registrerad kennel och vi följer BBHC, avtal och Svenska Kennel klubbs riktlinjer. Våra hundar är hälsotestade och undersökta med UA (utan anmärkning) för ögonlysning, patella, och hjärtstatus.

Dom hanar vi har låtit para våra tikar med är också undersökta på samma sätt och fullt friska. Våra hundar är mkt vana med att vara med på resor, till jobb, kurser (Noosework), restaurangbesök och mkt sociala och härliga i temperamentet.

På Svenska veterinärers hemsida kan du läsa mer om rasen

När vi levererar våra valpar är dom registrerade i SKK med stamtavla, id märkta/chip, veterinärbesiktade och vaccinerade.